TEÁOR számok

Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere

5610 Éttermi, mozgó vendéglátás

Ez a szakágazat magában foglalja a fogyasztók kiszolgálását étellel úgy, hogy felszolgálják nekik, mialatt ők ülnek, vagy a fogyasztók kiszolgálják saját magukat a kitett ételekből (svédasztal), vagy elfogyasztják a kész ételt az adott helyiségben, vagy elviszik onnan, vagy akár kiszállíttatják. Idetartozik még az ételek elkészítése és felszolgálása azonnali közvetlen fogyasztásra motoros vagy nem motoros járműből, vagy ételszállító kocsiból.

Ebbe a szakágazatba tartozó szolgáltatás helye:
- az étterem
- az önkiszolgáló étterem
- a gyorsétterem
- az elvitelre alkalmas ételek készítését végző étkezőhely
- a fagylaltos kocsi
- a mozgó ételszállító kocsi
- az ételkészítő piaci bódé

Ebbe a szakágazatba tartozik még:


- a közlekedési eszközben működő étterem, bár, ha elkülönült egységként üzemel

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:


- az ételek kiskereskedelmi értékesítése automatán keresztül, lásd: 47.99
- a koncesszióval működő kedvezményes étkeztetés (közétkeztetés), lásd: 56.29

Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:


- az étel házhozszállítása díjazásért vagy megbízásos alapon, lásd: 53.20
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top