TEÁOR számok

Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere

1020 Halfeldolgozás, -tartósítás

Ebbe a szakágazatba tartozik:


- a hal, a rákfélék és a puhatestűek előkészítése, és tartósítása: fagyasztással, mélyhűtéssel, szárítással, főzéssel, füstöléssel, sózással, sós lében pácolással, konzerválással stb.
- a halból, rákból, puhatestűekből készített termékek gyártása: halfilé, halikra, kaviár, kaviárpótló stb.
- a halliszt gyártása emberi fogyasztás és állati takarmány céljára
- a halból és más emberi fogyasztásra alkalmatlan vízi állatból készített liszt és oldható protein gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik még:


- a halfeldolgozás és -tartósítás feldolgozóhajókon, halászat nélkül
- a tengeri alga feldolgozása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:


- a hal feldolgozása és tartósítása halászatra használt vízi járművön, lásd: 03.11
- a bálna feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön, lásd: 10.11
- a tengeri állatból nyerhető olaj és zsír gyártása, lásd: 10.41
- a fagyasztott, kész halételek gyártása, lásd: 10.85
- a halból készült leves gyártása, lásd: 10.89
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top