TEÁOR számok

Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere

1013 Hús-, baromfihús-készítmény gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik:


- a szárított, a sózott, illetve a füstölt hús gyártása
- a húskészítmény gyártása:
- kolbász, virsli, szalámi, hurka, szafaládé, löncshús, húspástétom, főtt sonka stb.

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:


- a kész, fagyasztott hús- és baromfihúsételek gyártása, lásd: 10.85
- a húst tartalmazó leves gyártása, lásd: 10.89
- a hús nagykereskedelmi értékesítése, lásd: 46.32
- a húscsomagolás a gyártástól, kereskedelemtől elkülönülten, díjazásért vagy szerződéses alapon végzett, lásd: 82.92
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top