ÖVTJ számok

Önálló Vállalkozók Tevékenységi Jegyzéke

101103 Húsfeldolgozás, -tartósítás m.n.s. (saját termelésű alapanyagból)

Ebbe a tételbe tartozik:


- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, hasítással
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, darabolással
- a feldolgozás során nyert melléktermékek, a nyersbőr és irha valamint a nyírt gyapjú gyártása
- az állati eredetű étkezési zsír és háj kiolvasztása
- a friss vagy hűtött ehető állati belsőség kinyerése marha-, sertés-, juh-, kecske-, lóhúsból és más lófélékből
- a tímáripari bőrgyapjú gyártása

Nem ebbe a tételbe tartozik:


- a nyers juhgyapjú és kecskeszőr termelése, lásd: 014501
- a baromfihús feldolgozása, tartósítása, lásd: 101201
- az étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd: 101201
- a halakból, tengeri állatokból olaj, zsír gyártása, lásd: 104101
- a gyártástól, kereskedelemtől elkülönült, díjazásért vagy szerződéses alapon végzett húscsomagolás, lásd:
829201
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top