ÖVTJ számok

Önálló Vállalkozók Tevékenységi Jegyzéke

102001 Halfeldolgozás, -tartósítás (nem saját termelésű alapanyagból)

Ebbe a tételbe tartozik:


- a hal, a rákfélék és a puhatestűek előkészítése és tartósítása: fagyasztással, mélyhűtéssel, szárítással,
főzéssel, füstöléssel, sózással, sós lében pácolással, konzerválással stb.
- a halból, rákból, puhatestűekből készített termékek gyártása: halfilé, halikra, kaviár, kaviárpótló stb.
- a halliszt gyártása emberi fogyasztás és állati takarmány céljára
- a halból és más emberi fogyasztásra alkalmatlan vízi állatból készített liszt és oldható protein gyártása
- a halfeldolgozás és -tartósítás feldolgozóhajókon, halászat nélkül
- a tengeri alga feldolgozása
- a halak és halkészítmények főzése, füstölése, sózása, szárítása és egyéb kezelése

Nem ebbe a tételbe tartozik:


- a hal feldolgozása és tartósítása halászatra használt vízi járművön, lásd: 031101
- a bálna feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön, lásd: 101101
- a tengeri állatból nyerhető olaj és zsír gyártása, lásd: 104101
- az állati eredetű olaj és zsír kinyerése, lásd: 104101
- a fagyasztott, kész halételek gyártása, lásd: 108501
- a halból készült leves gyártása, lásd: 108901
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top