TEÁOR számok

Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere

1085 Készétel gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik a készétel (pl. előkészített, fűszerezett, főzött ételek) gyártása. Ezek az ételek tartósítva készülnek, fagyasztással, vagy konzerv formájában, és általában viszonteladásra csomagoltak, címkézettek. Nem tartoznak ebbe a szakágazatba az azonnali fogyasztásra készített ételek, mint például éttermekben készítettek. Ezek az ételek legalább két különböző összetevőből készülnek (kivéve a fűszerezés).

Ebbe a szakágazatba tartozik:


- a hús- vagy baromfihúsétel gyártása
- a fagyasztott halétel gyártása, beleértve a sült halat hasábburgonyával
- a zöldséges ételek gyártása
- a fagyasztott vagy más módon tartósított pizza gyártása

Ebbe a szakágazatba tartozik még:


- a helyi specialitások és nemzeti ételek gyártása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:


- a friss ételek, vagy a kevesebb mint két összetevőből készült ételek gyártása, lásd: a 10-es ágazat megfelelő szakágazatában
- a romlandó készételek gyártása, lásd: 10.89
- a készételek kiskereskedelmi értékesítése üzletekben, lásd: 47.11, 47.29
- a készételek nagykereskedelme, lásd: 46.38
- a szerződéses vendéglátási ételszolgáltatás, lásd: 56.29

Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:


- a nyers és feltét nélküli pizzatészta gyártása, lásd: 10.72
- a nyers pizza feltéttel (a tészta alap egyáltalán nincs, vagy félig van megsütve), lásd: 10.89
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top