TEÁOR számok

Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere

1011 Húsfeldolgozás, -tartósítás

Ebbe a szakágazatba tartozik:


- a marha, disznó, bárány, nyúl, birka, teve stb. vágóhídi vágása, tisztítása és csomagolása
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, hasítással
- a friss (nyers), a hűtött, illetve a fagyasztott hús feldolgozása, darabolással

Ebbe a szakágazatba tartozik még:


- a bálna vágása és feldolgozása szárazföldön vagy speciális vízi járművön
- a vágóhídon a vágás, feldolgozás során nyert melléktermékek, a nyersbőr és irha valamint a nyírt gyapjú gyártása
- az állati eredetű étkezési zsír és háj kiolvasztása
- az állati belsőség előállítása
- a tímáripari bőrgyapjú gyártása

Nem ebbe a szakágazatba tartozik:


- az étkezési baromfizsír kiolvasztása, lásd: 10.12
- a gyártástól, kereskedelemtől elkülönült, díjazásért vagy szerződéses alapon végzett húscsomagolás, lásd: 82.92

Nem ebbe a szakágazatba tartozik - magyar kiegészítés:


- a halakból, tengeri állatokból olaj, zsír gyártása, lásd: 10.41
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top