FEOR számok

Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere

9235 Gyorséttermi eladó

Korlátozott választékban rendelésre készít olyan ételeket és italokat, amelyeknek egyszerű az előállítása és kevés számú hozzávalót igényelnek. Feladatai közé tartozik a vendégek kiszolgálása, valamint a konyhai kiegészítő tevékenység ellátása is.

Feladatai

egyszerű vagy előre elkészített ételek és italok, pl. szendvicsek, hamburgerek, pizzák, sült hal és hasábburgonya, saláta és kávé elkészítése;
az élelmiszerek megmosása, felvágása, kimérése és összekeverése a főzéshez;
nagy konyhai berendezések, pl. rostélyok, olajsütők és serpenyők üzemeltetése;
készételek melegítése;
konyha, ételkészítő és kiszolgálóterületek takarítása;
az ételek összeállítása kiszolgáláshoz;
kellékanyagok ellenőrzése, mérése, kicsomagolása és betárolása a hűtőszekrényekbe, szekrényekbe és más tárolóhelyekre;
edények és főzőeszközök elmosogatása és helyre tevése.

Jellemző munkakörök:



Gyorsétel készítő és eladó
Hamburgersütő
Hidegbüfé-eladó
Pizzasütő
Szendvicskészítő

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:



5116 Piaci, utcai étel- és italárus
5134 Szakács
9236 Konyhai kisegítő
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top