FEOR számok

Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere

5131 Vendéglős

A vendéglátó egységben a beszerzési, termelési, értékesítési és raktározási tevékenységet végzi, irányítja. Kialakítja üzletpolitikáját és marketing stratégiáját, ápolja az üzleti és vendégkapcsolatokat, folyamatosan gondoskodik a megfelelő árukészletről.

Feladatai:



a működési szabályok az alkalmazása;
üzleti levelezés folytatása;
étlap tervezése, összeállítása;
az árukészlet figyelemmel kísérése;
szállítási szerződések megkötése, megrendelések készítése;
kapcsolattartás a szállítókkal;
az üzleti gazdálkodás figyelemmel kísérése;
az üzemeltetés tárgyi feltételeinek biztosítása;
döntéshozatal a vállalkozás finanszírozásának és a hitelek felvételének módjáról;
az üzleti arculat kialakítása és fenntartása;
étel- és italajánlatok elkészítése és folyamatos bővítése;
a gasztronómiai hagyományok ápolása.

Jellemző munkakörök:



Borozó üzletvezetője (1-2 személyes)
Büfé-, bisztróvezető
Cukrászda-, fagylaltozóvezető (1-2 személyes)
Eszpresszó-, kávézóvezető
Étkezdés
Italboltvezető (1-2 személyes)
Kávéház üzletvezetője (1-2 személyes)
Kifőzdés
Kocsmáros
Söntés-, italboltvezető (1-2 személyes)
Söröző üzletvezetője (1-2 személyes)
Teázó üzletvezetője (1-2 személyes)

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:



1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője
3222 Konyhafőnök, séf
5111 Kereskedő
5132 Pincér
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top