FEOR számok

Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere

1332 Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője

Megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi a kávéházak, éttermek és hasonló létesítmények működését, amelyek étkeztetési és vendéglátóipari szolgáltatásokat nyújtanak.

Feladatai:



étlap összeállítása a konyhafőnökökkel és a szakácsokkal együtt;
speciális rendezvények tervezése és szervezése;
áruk beszerzése és árazása a költségvetés szerint;
készletszintek és pénzügyi tranzakciók nyilvántartása;
étkezési, konyhai és ételtárolási eszközök biztosítása az egészségügyi szabályoknak megfelelően;
tárgyalás az ügyfelekkel, érdeklődés, hogy mennyire elégedettek az ételekkel és a kiszolgálással;
a dolgozók munkabeosztásának kialakítása, felszolgáló- és konyhai személyzet betanítása és felügyelete;
foglalások felvétele, vendégek üdvözlése és segítség a rendelések felvételében;
tárgyalások ügyfelekkel és beszállítókkal;
foglalkozás-egészségügyi és biztonsági szabályok betartatása.

Jellemző munkakörök:



Bárvezető
Cukrászdavezető
Csárda üzletvezetője
Étterem üzletvezetője
Éttermi és rendezvényigazgató
Éttermi igazgató
Éttermi üzletvezető
Hidegkonyha-vezető
Kertvendéglő üzletvezetője
Munkahelyi étkezde, étterem vezetője
Népkonyha vezetője
Szállodai cukrászda üzletvezetője
Szállodai salátabár üzletvezetője
Vendéglő üzletvezetője

Néhány kapcsolódó, de máshová sorolt foglalkozás:



1210 Gazdasági, költségvetési szervezet vezetője (igazgató, elnök, ügyvezető igazgató)
1331 Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője
3222 Konyhafőnök, séf
5131 Vendéglős
Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – 2020. május 28.
Go to Top